logo-kerkmuseumwelkom kerk evenementen oude tijdenover ons


Evenementen


Verhalenavond 2019

aankondiging   aftiteling


Waar de matpartij met de scharrige wâldpik in het buurthuis op uitdraaien moest? De dikke vette knipoog naar de ouderwetse streekroman bleek warm te worden gewaardeerd. Circa zestig gasten luisterden 15 november in het door kaarsen verlichte kerkje op de aangesleepte strobalen ademloos naar de Westside story van de zand en de klei, mooi verteld door Helma Haakma van Blau Moandei en begeleid door gevoelig trekzakspel van Aldert de Boer. Ook de koffie in It Búthûs en de Glühwein in Terpboerderij Stilleven gleden er soepel in.
Met dank ook aan Anneke de Boer, Mariëtte Romeijn, Jan Massier, Karin Moelands, Renate Wit en Jelle en Abe Reitsma.

Lees hier het verhaal Liefde in Janum. Het wilde hart van IJbeltje, geschreven door Yvonne van OschHjir ha ik west

Ja, was je er bij? Dan heb je mazzel, want het was een geweldige happening, de belevenistour van Tryater in april 2019. Een nostalgische bustrip naar het jaar 2053.collage tryater
HapSnap 2018

De eerste zondag van september, een vierde editie van de Flieterper HapSnap Wandelroute! Met ruim 250 bezoekers de drukste tot nu toe. Goed gedaan Flieterpers!

collage hapsnap 2018

Bekijk hier de filmpjes van eerdere versies: 2011, 2013 en 2015

hapsnap2011 hapsnap 2013 hapsnap 2015Verhalenavond 2018

Wat nemen we mee naar de volgende eeuw? Hoe maken we van een 'mienskip' een 'iepen mienskip', dat was de vraag die Leeuwarden meegaf bij de opening van het jaar 2018 waarin zij culturele hoofdstad was.


verhalen 2018

Ook Jannum maakte er een mooi evenement van, met een warme ontvangst in It Búthûs, gevoelig fluitspel van Aldert de Boer, gloeiende kooltjes en vooral de prachtige stem van Pieter Kroodsma, die een verhaal voorlas uit een tijd dat de dorpsrechter besloot over goed en kwaad.

Lees hier het verhaal Moord in Jannum, over recht en krom

Eedere evenementen


collageU bent in Evenementen Door naar:


welkom kerk oude tijden over onsKerkmuseum Jannum
Kerkstraat 4, 9107 GH Jannum
Contact: Aldert de Boer 06-80110455