logo


welkom

kerk en omgeving

oude tijden

evenementen

over ons

evenementenVerhalenavond 2021

Gaat helaas niet door ivm corona... maar des te langer kunt u zich verheugen op een nieuwe aflevering uit de Westside story van het Friese terpenland.

Thema: de taal fan myn hert


ijbeltje-2


Kijk op de site van Verhalenavond om te zien of je misschien ergens anders terecht kunt.

Hieronder een greep uit eerdere evenementen.

Verhalenavond 2019

aankondiging   aftiteling


Waar de matpartij met de scharrige wâldpik in het buurthuis op uitdraaien moest? Dat hoorden de bezoekers van de Verhalenavond, die 15 november 2019 voor de tweede keer in heel Fryslân werd georganiseerd. De dikke vette knipoog naar de ouderwetse streekroman bleek ook ditmaal weer warm te worden gewaardeerd. Zo'n zestig gasten luisterden in vier ploegen in het door kaarsen verlichte kerkje op de aangesleepte strobalen naar de Westside story van de zand en de klei, mooi verteld door Helma Haakma van Blau Moandei en begeleid door gevoelig trekzakspel van Aldert de Boer. Ook de koffie in It Búthûs en de Glühwein in Terpboerderij Stilleven gleden er soepel in.

Met dank ook aan Anneke de Boer, Mariëtte Romeijn, Jan Massier, Karin Moelands, Renate Wit en Jelle en Abe Reitsma. Lees hier het verhaal Liefde in Janum. Het wilde hart van IJbeltje, geschreven door Yvonne van Osch.Hjir ha ik west

Ja, was je er bij? Dan heb je mazzel, want het was een geweldige happening, de belevenistour van Tryater in april 2019. Een nostalgische bustrip naar het jaar 2053.collage tryater

Theatermaker Aukje Schaafsma, hier op de poster, fantaseerde er creatief op los. Hoe zal het zijn in de niet al te verre toekomst? Is er nog ruimte voor het traditionele melkveebedrijf op de Friese klei, of hebben de Chinezen zich van het Nederlands toerisme meester gemaakt, de agrarische sector tot een pretpark omgebouwd en de laatste vrije Fries de coulissen in gedreven? Een buitengewone en humoristische voorstelling, waarin een toch tamelijk verontrustend toekomstscenario te ontwaren is.HapSnap

De eerste zondag van september 2018 was het tijd voor de vierde editie van de Flieterper HapSnap Wandelroute! Het initiatief waarmee de Amsterdamse terpbewoonsters Mariëtte en Yvonne in 2011 zijn gestart, werd dit jaar voor het eerst door de geboren Flieterpers overgenomen en was met ruim 250 bezoekers meteen de drukste editie tot nu toe.


collage hapsnap 2018

Van 2018 is helaas geen filmpje gemaakt.
Bekijk hier de filmpjes van 2011, 2013 en 2015

collage 2015

collage 2013

collage 2011


Kortere opnames zijn er verder nog van onder anderen:Verhalenavond 2018

Wat nemen we mee naar de volgende eeuw? Hoe maken we van een 'mienskip' een 'iepen mienskip', dat was de vraag die Leeuwarden meegaf bij de opening van het jaar 2018 waarin zij culturele hoofdstad was.


verhalen 2018

Ook Jannum maakte er een mooi evenement van, met een warme ontvangst in It Búthûs, gevoelig fluitspel van Aldert de Boer, gloeiende kooltjes en vooral de prachtige stem van Pieter Kroodsma, die een verhaal voorlas uit een tijd dat de dorpsrechter besloot over goed en kwaad.

Lees hier het verhaal Moord in Jannum, over recht en krom

Eedere evenementen


collage


hapsnap2011 hapsnap 2013 hapsnap 2015
 

welkom 
kerk en omgeving
oude tijden 
evenementen 
over ons   
Kerkmuseum Jannum
Tsjerkestrjitte 4, 9107 GH Jannum
Contact: Aldert de Boer, 06-80110455
mail